اخبار

مارگارین و قلب

۱۳۹۳/۰۴/۱۶

 

 مارگارین و قلب

هرچیزکه درجستن آنی، آنی(مولانا)   
                                           محمد مهدی پور
                                                                    دبیر انجمن

    تاریخچه :

   در سال 1813 مارگارین توسط شیمیدان فرانسوی میشل اوژن Michael Ugene Chevreul) از اسید مارگاریک کشف گردید . ناپلئون سوم امپراتورفرانسه جایزه ای پیشنهاد نمود برای کسی که بتواند جایگزین مناسبی برای کره بیابد که قابل استفاده نیروهای مسلح و اقشارمختلف جامعه باشد.هیپولیت (Hippolyte Mege Mouries) شیمیدان فرانسوی ماده اولئومارگارین (oleomargarine)را تولید نموده و سپس با نام تجاری مارگارین درسال 1868آنرا به ثبت رسانید . در ابتدا این ماده گسترش تجاری اندکی داشت ولی به تدریج توسعه یافت. مواد خام او لیه آن ازچربی گوشت گاو بود ولی درسال 1871 هنری برادلی از ایالات متحده مارگارین را از ترکیب روغنهای گیاهی و چربیهای حیوانی به ثبت رسانید. لازم به ذکراست که دراثنای جنگ دوم جهانی در ایالات متحده کمبود کره زرد رنگ باعث محبوبیت اولئومارگارین (oleomargarine)سفید رنگ شد . دراواخرسال1880تولیدکنندگان مارگارین تصمیم گرفتند رنگ آنرا زردکنند ودرنتیجه بسته های مارگارین را با رنگ زرد عرضه نمودند عدم تامین چربی گوشت گاو باعث هیدروژناسیون از مواد گیاهی گردید. پس از سهمیه بندی درجنگ جهانی دوم و کاهش عرضه چربی حیوانی، تا سال 1945مارگارین دربازار نایاب گردید ودر سال 1950تقریبا"بطورکامل مارگارین از چربی گیاهی تولید گردید. . درسهمیه بندی دراثنای جنگ جهانی دوم تنها دونوع مارگارین ارزان قیمت تولید وعرضه گردید ودرپایان سهمیه بندی درسال 1955بازاربه سمت عرضه وتقاضا پیش رفت واز آن پس شرکتهای مارگارین با تبلیغات وتولید انبوه رقیب دیگری برای کره محسوب می شدند. دراواسط سا ل 1960دوترکیب ازچربی وکره نباتی روغنی با نام لگوملات (lagomlatt) تولید گردیدودرسال 1978محصولی 80% به نام کرون ترکیبی ازخامه و روغنهای گیاهی دراروپا معرفی گردید ودرسا ل 1982 ترکیبی از خامه و روغن گیاهی به بازار آمد. باید دانست که مارگارین عمدتا" از هیدروژنه کردن روغنهای گیاهی وآب ساخته می شود درحالیکه کره ساخته شده از چربی شیر می باشد البته مارگارین می تواند حاوی شیر هم باشد. مارگارین مانند کره امولسیون چربی درآب با 80%چربی می باشد اما برخلاف کره، انواع کم چرب مارگارین نیز برای مصارف گوناگون در آشپزی و شیرینی پزی کاربرد دارد. دردهه های اخیر گسترش مصرف مارگارین به لحاظ سلامتی بیشتر رونق یافته است ودرترکیبی از آن اسیدهای چرب امگا3 ، بانمک وبدون نمک بااسترولهای گیاهی وروغنهای زیتون که سبب کاهش کلسترول خون شده اند رواج بیشتری یافته است.


مارگارین وقلب - از آنجا که مارگارین برای قلب بهترین است درهمین راستا کره مارگارین برگ برنده آن بشمار می رود. تحقیقات به وضوح نشان میدهددرمقایسه با کره؛ بهترین گزینه برای حفظ سلامت قلب مارگارین نرم می باشد. مطالعات اخیر، حاصل یازده پژوهش که بطور مستقیم اثرات بهداشتی مارگارین را مقابل کره موردبررسی قرارداده تایید میکند که مارگارین نرم سالم است .این پژوهش ها که بیش از 70000 نفر را دربر می گرفت مزایای کاهش کلسترول را با مصرف محصولات مارگارین در مقایسه با کره آشکارمی نماید.به منظورحفظ سلامتی ، مردم میبایست استفاده از کره نرم را دررژیم غذایی خود قرارداده وبیشتر مصرف نمایند . برای اجتناب از کلسترول کره، مطالعات میدانی بر روی رژیم غذایی 1000 نفرچنین نشان داد که درنهایت مصرف مارگارین نتایج بهتری نسبت به مصرف کره دارا می باشد. از این رو، مردم میبایست بیشتراز مارگارین نرم مصرف کنند وان را در رژیم غذایی خود لحاظ نمایند. محصول کنونی مارگارین شامل40درصد کمتر(چربی کل)و37درصدکمترچربی اشباع و59درصدکمتر چربی نسبت به یک دهه قبل است. بدیهی است این تغییرات در طول سالها و درپاسخ به نیاز مصرف کنندگان وتقاضای بهداشت حرفه ای رخ داده است که محصولات از نظرمیزان چربی کل ،چربی اشباع ،چربی ترانس، وکالری کاهش می یابند. انتخاب مارگارین توسط متخصصان بهداشت وسازمان بهداشت پیشروبرای سلامت قلب توصیه می شود.انجمن قلب امریکا(aha) ومؤسسه قلب وریه وخون(nhlbi) وبرنامه اموزش کلسترول(ncep)به تازگی پیشنهاد خود رامبنی بر انتخاب ماگارین نرم ومایع(محصولات مارگارین)به جای کره تایید کرده است . کارشناسان بهداشت جایگزین نمودن مارگارین به جای کره در رژیم غذایی را بعنوان یکی از ساده ترین راهها برای داشتن قلبی سالم به مردم توصیه می کنند.
extracted from Margarine - wikipedia, the free encyclopedia
Choose Margarine vs butter debate